CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, December 19, 2009

...MEE KARI...



...Sebelum...

Rempah kari yang telah siap diadun bersama bawang besar, bawang putih dan juga daun kari...

Fish cake

Fish ball

Santan

Lupa pulak aku nak klik gambar ayamnya.. Inilah ayam yang telah selamat masuk ke dalam periuk...

Kentang yang telah dipotong dadu

Hubby tolong aku kopek kulit kerang ni.. Thanks bang!

Udang tajam yang telah siap dibuang kulitnya...

Tomato mesti letak.. baru syiokkkk!!!

Tauhu kembang ni aku suka sangat-sangat. Bila kuah kari dah meresap dalam tauhu ni masa makan, pheh sedap tak hingat.. =)

6 comments:

  1. wah sedapnya..da lama tak buat mee kari, tapi masak kari ayam ngan daging selalu..

    ReplyDelete
  2. cinta cukulet.. jamu mata jelah ye.. hihi..

    ReplyDelete
  3. kak yati.. saya teringin sangat dah ni tu yang buat. masak sendiri lagi puas hati dari beli. biarpun kosnya mahal sikit tapi boleh makan ulang banyak kali.. =)

    ReplyDelete
  4. wah... bestnyer mi kari. tahniah. lama gak tak makan. yati.. tauhu kering tu bila dh meresap kuahnya... memang bestkan!!!

    ReplyDelete
  5. terima kasih kak ida.. ye kak! tauhu tu yang saya makan sikit-sikit sebab best wooooo... =)

    ReplyDelete